Hulp bij mantelzorg

Omdat u als mantelzorger veel moet regelen.

Bekijk uw vergoedingen voor

Vergoeding per verzekering

 • Basisverzekering

  Geen vergoeding

 • Start

  Mantelzorgondersteuning van ZorgConsulent

 • Plus

  Mantelzorgondersteuning van ZorgConsulent

 • Optimaal

  € 350 voor mantelzorgmakelaar

  Mantelzorgondersteuning van ZorgConsulent

  Max. per kalenderjaar

 • Top

  € 500 voor mantelzorgmakelaar

  Mantelzorgondersteuning van ZorgConsulent

  Max. per kalenderjaar

 • Excellent

  € 750 voor mantelzorgmakelaar

  Mantelzorgondersteuning van ZorgConsulent

  Max. per kalenderjaar

Wat u vergoed krijgt

Zorgt u onbetaald langere tijd voor een familielid, vriend(in) of partner met een ziekte of beperking? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger heeft u soms zélf ook wat steun nodig.

Een mantelzorgondersteuner kan u helpen om in balans te blijven. De ondersteuner biedt een luisterend oor, en helpt u bijvoorbeeld om grenzen te stellen, of uw sociale netwerk (weer) uit te breiden. Of bij het combineren van mantelzorg en werk. Onze ZorgConsulenten zijn opgeleid tot mantelzorgondersteuner. Zij kunnen de ondersteuning combineren met hun kennis van de gezondheidszorg. Zo kunnen zij ook met u meedenken over zorg en vergoedingen.

Een mantelzorgmakelaar gaat een stap verder dan de mantelzorgondersteuner. Een mantelzorgmakelaar beantwoordt uw vragen en geeft advies over uw situatie, maar neemt ook tijdrovende regelzaken uit handen als het gaat om zorg, welzijn of financiën. De mantelzorgmakelaar kent de situatie in uw regio en kan u zo naar de juiste organisaties verwijzen.

De mantelzorgondersteuner en mantelzorgmakelaar bieden vormen van mantelzorgondersteuning. Die krijgt u van de gemeente. De precieze vorm van ondersteuning verschilt per gemeente. Daardoor kan het zijn dat uw gemeente andere vormen van mantelzorgondersteuning heeft.

Biedt uw gemeente geen mantelzorgondersteuning of mantelzorgmakelaar? En heeft u 3 maanden of langer minimaal 8 uur per week mantelzorg gegeven? Dan kunt u met een aanvullende verzekering Start of hoger terecht bij de ZorgConsulent voor mantelzorgondersteuning. De aanvullende verzekeringen Optimaal en hoger vergoeden daarnaast de mantelzorgmakelaar die de ZorgConsulent voor u regelt. De maximale vergoeding per kalenderjaar staat bovenaan deze vergoeding.

Hier kunt u terecht

Wat u zelf betaalt

Dit moet u zelf doen

Neem altijd contact op met de ZorgConsulent

Onze ZorgConsulent kan nagaan welke mantelzorgondersteuning uw gemeente biedt, en kijkt samen met u wat (daarnaast) nodig is.

Goed om te weten

 • De algemene regels zijn altijd van toepassing

  De algemene regels gelden voor alle zorg en voor iedereen. Er staat bijvoorbeeld in wat nooit wordt vergoed. En welke wijzigingen u moet doorgeven.

 • De ondersteuning door de gemeente gaat voor

  U moet eerst bij de gemeente vragen of die u kan helpen.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.